Loading
page title img

Vesti

Aktuelna dešavanja u vinariji Janko


09.06. 2015.
Vreme je za novi početak
Velika vina Podruma Janko u novom domu

Dok su u jeku pripreme za potpuno i trajno preseljenje kompletnog Podruma Janko u nov, moderan objekat, stigle su i neke medalje, pa i trofeji iz Sofije sa BIWC. Dragan Vasić, vlasnik Podruma Janko je povodom tih nagrada, kao i samog preseljenja upriličio za svoje renomirane kolege popodnevnu prigodnu zabavu. Svojim prisustvom, ovaj događaj su uveličali, gospoda: Miodrag Radovanović, Božidar Aleksandrović, Miroslav Kovačević, Veselin Despotović, Saša Jović, Slavoljub Jeremić, Aleksandar Zeremski, Srđan Lukajić, Goran Milanov i ostali...04. 06. 2015.
Najbolje belo vino (bar) Balkana
Vrtlog (2013, Sauvignon Blanc) Podruma Janko iz Smedereva

U bugarskoj prestonici, na nedavno održanom BIWC, nezvaničnom prvenstvu Balkana u kvalitetu vina, proizvod prekaljenog smederevskog vinskog „ratnika“ (Podrum Janko) je ovenčan titulom za najbolje belo vino Balkana. Ovu laskavu titulu je zasluženo prigrlio Vrtlog (2013), sovinjon blan koji je fermentisao i odležavao u srpskom bariku. Ovo vino je autorsko delo enologa Mladena Dragojlovića, čije ime se nalazi i na etiketi novopočenog balkanskog šampiona.25. 12. 2014.
Godišnja nagrada specijalizovanog časopisa Vino & Fino
Podrumu Janko iz Smedereva za najbolje crveno vino godine

Na sada već tradicionalnoj godišnjoj proslavi renomiranog vinskog magazina Vino & Fino, dodeljeno je nekoliko nagrada. Laureat u kategoriji „Najbolje crveno vino Srbije“ za 2014-tu godinu, očekivano je osvojio Podrum Janko iz Smedereva, za svoj nadmoćni Stari Zavet (2011). Ova nagrada predstavlja zatvaranje kruga nagrada u ovoj kalendarskoj godini, koju je na izvestan način Stari Zavet i obeležio.24. 06. 2014.
Stari Zavet oduševio na Decanteru
2011, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Na eminentnom vinskom takmičenju u Londonu, po mnogima najcenjenijem i najrelevantnijem u svetu vina globalno, Podrum Janko iz Smedereva, za svoj Stari Zavet (2011) osvaja prvu zlatnu medalju za vinsku Srbiju. Pored zlatne medalje, inače izuzetno značajnog uspeha, ovo vino dobija i trofej za najbolje crveno vino Jugoistočne Evrope u cenovnoj kategoriji iznad 15 funti sterlinga u podrumu. Na osnovu izuzetno visoke ocene, ovo vino je bilo u konkurenciji (sa još šest etiketa) i za najbolje crveno vino sveta.

Korpa

Minimalna količina za naručivnje je pakovanje od 6 boca. Sve cene su date u dinarima sa uračunatim PDV-om


Zbir: 0.00din.